Львівський вуз два місяці без ректора, а МОН досі не знає, коли він буде

— 16 вересня 2013, 16:20

Про це повідомили журналісти програми "Погляд на тиждень" телеканалу ZIK.

У Міносвіти обіцяли, що вибори ректора ЛНУ ім. І. Франка відбудуться ще до початку навчального року. Цього не сталося. Щоправда, в університеті кажуть: на навчальному процесі це жодним чином не позначилося.

Офіційно імена кандидатів на місце ректора мали б бути таємницею аж до моменту оголошення виборів. Та, за неофіційними даними, претенденти: екс-ректор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук, декан юридичного факультету Андрій Бойко, декан філософського факультету Володимир Мельник, завідувач кафедри економічного факультету Сергій Реверчук, а також посол України в Польщі та екс-декан факультету міжнародних відносин Маркіян Мальський.

В університеті тема виборів не вельми популярна. Ані проректори, ані виконувач обов’язків ректора говорити про це з журналістами не хочуть. Принципово не коментує процесу й екс-ректор Іван Вакарчук.

[L]Коли із Міністерства освіти нарешті надійдуть усі необхідні документи, вчена рада ЛНУ ім. І. Франка визначить квоти делегатів та дату проведення Конференції трудового колективу.

Тоді ж встановлять графік зустрічей на усіх факультетах, у коледжах і структурних підрозділах – щоб кандидати могли представити свої програми.

Як правило, цей процес триває впродовж місяця. Але сигналу з Міністерства освіти поки немає. І там упродовж тижня так і не знайшлося охочого поговорити з журналістами про вибори ректора Львівського національного університету імені Франка.

Реклама:

Головне сьогодні