Найцікавіші рекорди Гінесса 2014. Фото

Книга рекордів Гінесса оголосила про деяких своїх рекордсменів, які, зокрема, потрапили до нового видання 2014-го року.

Наприклад, італійця Фабіо Реджані, творця найбільшого мотоциклу в світі, або 12-річного Рохана Кокане з Індії, який став найкращим у "лімбо скейтингу".

Багато рекордсменів представляють Великобританію. Так, Джеймс Браун з Ноттінгему показав свою найбільшу колекцію пилосмоків, а собака на прізвисько Оззі - вміння на задніх лапах ходити мотузкою.

Супер скейтер Рохан Кале

Один із наймолодших учасників цьогорічного видання - Рохан Кале з Індії став рекордсменом у "лімбо-скейтингу". Особливість такого катання: у роликових ковзанах, в шпагаті, проїхати якнайбільшу дистанцію.

Йому вдалося проїхатися на відстані 25-ти сантиметрів над підлогою цілих 10 метрів.

Рохан навчається у школі. Почав кататися на роликових ковзанах, коли йому було 8 років.

Найбільший мотоцикл від Фабіо Реджані

Італієць Фабіо Реджані побудував найбільший у світі мотоцикл. Його висота від землі до верхньої частини керма - 5 метрів 10 сантиметрів.

Він вшестеро перевищує розміри нормального мотоцикла. Його довжина становить 10 метрів 03 сантиметри, а вага - 5 тонн. Агрегат має 5,7-літровий двигун та 280 кінських сил. Має три передачі, ще й одну задню.

32-річному Фабіо знадобилося 7 місяців робіт та команда з 8-ми осіб. Нещодавно майстер додав до нього додаткові колеса, адже "не хотів брати на себе відповідальність, якщо він перекинеться".

Оззі-канатоходець

Оззі - талановитий собака із Великобританії, який долає 3,5-ти метрову мотузку за 18,22 секунди, стоячи на задніх лапах.

Оззі народився у Північному Уельсі та мешкає нині зі своїм господарем у Норвічі. Його "тато" Нік Джексон не має офіційного досвіду роботи як дресирувальник собак. Але ті методи, які він дізнався з інтернету, виявилися успішними.

Він каже, що ключ до навчання - "побудова стосунків з твариною та дійсно докладати багато зусиль".

"Пилосмоковий" колекціонер з Великобританії

Англієць Джеймс Браун зібрав 322 моделі пилосмоків. Його колекція настільки велика, що дозволила йому відкрити власний музей агрегатів.

Цікавість Джеймса до пилосмоків розпочалася у 4 роки. Утім, йому довелося почекати ще 4, поки батьки не купили йому його перший пилосмок. З цього моменту він і почав збирати свою власну колекцію.

За його словами, більшість "машин" - не цінні. Утім він має і експонати, які є доволі рідкісними.

За словами колекціонера, він ніколи не позбудеться своєї колекції і не уявляє той день, коли йому доведеться зупинитися у зборі.

Коза-скейтер

До книги рекордів цього року потрапила іще одна талановита тварина - коза, яка не просто вміє кататися на скейт-борді, а й робить це швидко.

Гаппі з США проїхала 36 метрів за 25 секунд.

Шалений шанувальник Star Wars

Мабуть, найбільшим фанатом саги "Зіркові війни" (Star Wars) є американець Стів Сансвіт з США. Саме він має колекцію із 300 тис. тематичних унікальних предметів.

У колекції представлено костюми і реквізит з фільмів, повний комплект оригінальних фігурок, а також повну колекцію відеоігор та ігрові автомати.

Стів - журналіст за фахом, почав колекціонувати у 1996-ому році. Після 28-річної роботи у "The Wall Street Journal", він вирішив присвятити себе сазі Star Wars і зробити кар'єру у Lucasfilm Ltd.

Навіть після виходу на пенсію у 2010-ому році, Стів продовжує поповнювати колекцію та, як і раніше, активно спілкується у фан-спільноті Star Wars.

Песик-Дюймовочка

Найменшим собакою у світі визнано Міллі з Пуерто-Ріко.

Маленька, шоколадного кольору дівчинка, має зріст всього 9,65 сантиметрів.

Майстер підборів

Джулія Плечер виявилася найшвидшою у забігу на 100 метрів.

Утім, її унікальність у тому, що 100-метровку вона бігла у сукні і на підборах. Цю відстань вона подолала за 14,531 секунду.

Машинка

Поряд із гігантськи мотоциклом, цього року у Книзі рекордів є і автомобільний рекорд. Але не найбільший, а, навпаки, найменший.

Маленький кабріолет має висоту 63,5 сантиметрів, 65,41 сантиметр - ширину і 126,47 сантиметрів довжини.

Ходяча техніка

Найбільшим ходячим роботом, який також цього року потрапив до видання, є Zollner Elektronik AG з Німеччини.

Вогнедишний дракон має 8,2 метри висоти, 15,72 метри довжини та 12,33 метри ширини.

"Гумова" дівчина

Лейлан Франко з Філіппін має неймовірну гнучкість.

Вона змогла пройти 20 метрів у позі "міст" всього за 10,05 секунд.

"Міст" - гімнастична вправа, яка передбачає прогин у спині назад так, щоб руки можна було поставити на землю, поряд з ногами.

Україгнська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні