У празькому метро з'явиться "романтичний" вагон для неодружених

— 18 вересня 2013, 09:19

Чеська громадськість неоднозначно відреагувала на повідомлення, тож автори ідеї вирішили вивчити настрої, які панують серед пасажирів підземки. На запитання їхньої анкети відповіло понад чотири тисячі пражан, і виявилося, що більшість (80%) підтримує новацію, повідомляє Deutsche Welle.

Крім того, анкетування виявило й досі невідомий факт: третина опитаних познайомилася зі своїми нинішніми друзями, приятелями і... коханими в метро або в трамваї. Так, один з анкетованих пригадує, що зустрів свою майбутню дружину у першому ж поїзді празької підземки, тобто 9-го травня 1974 року. Він, як і шістдесят відсотків його однодумців, вітає ідею "вагона знайомств".

Це якраз ті люди, які позитивно відповіли на запитання анкети: "Чи поділяєте ви думку, що наші сучасники почали надавати перевагу віртуальним взаєминами перед особистими контактами?".

"Такі відповіді, - каже речник транспортного підприємства Петр Ворлічек, - свідчать, що ми маємо рацію: атмосфера у вагоні сприяє саме особистим контактам. "Вагон знайомств", - додає Ворлічек, - міг би курсувати уже в жовтні, але маємо уточнити чимало подробиць: на яких лініях, в який час, з якою періодичністю".

Задумом празьких транспортників,вже зацікавилися магістрати кількох великих міст не тільки Європи, а й Латинської Америки. Празька система метро включає три лінії загальною довжиною понад 59 кілометрів. Пасажири щоденно здійснюють майже 1,5 мільйона поїздок підземкою чеської столиці.

Реклама:

Головне сьогодні