Сидіння унітазу має менше бактерій, ніж сенсорний екран - дослідження

— 18 вересня 2013, 09:42

Бактерії продовжують жити на гаджетах і після протирання їх серветками, бо їх власник, як правило, забуває помити руки і продовжує використовувати пристрій, пише The Daily Mail.

Група захисників прав користувачів "Which?", взяла проби з поверхні одного планшетника, де і нарахувала 600 одиниць бактерій золотистого стафілокока, який викликає в організмі людини пронос і блювання. В свою чергу, сидіння унітазу має лише 20 одиниць бактерії.

"Which?" також знайшла ентеробактерії, які включають такі інфекції, як кишкову паличку і сальмонелу.

Крім того, більше 1000 одиниць ентеробактерій на одному мазку, були виявлені на 8-ми із 30-ти протестованих планшетів і на 7-ми смартфонах з 30-ти. Цікаво, що сидіння унітазу, зазвичай, нараховує менше десяти одиниць ентеробактерій.

Дуже активно радить не використовувати миючі засоби для своїх екранів корпорація Apple, яка стверджує, що вони можуть пошкодити екран.

Наявність бактерій на екрані гаджету є простим відображенням того факту, що користувачі сенсорних пристроїв просто не миють належним чином руки. І лише деякі з них доглядають за клавіатурою техніки.

За словами представника групи "Which?", найкраще для сенсорного екрану використовувати м'яку, вологу тканину без ворсу. Він також попереджає про те, що не можна використовувати спиртовмісні препарати для очистки екранів гаджетів Apple.

Реклама:

Головне сьогодні