Міносвіти доручило вишам збільшити кількість іноземних студентів

— 20 вересня 2013, 16:06

Про це йдеться у листі Міносвіти, який цитують Українські новини.

"Керівникам вузів вжити заходів щодо збільшення прийому іноземних громадян в порівнянні з попередніми роками... посиленню роботи з розробки та розповсюдження рекламної продукції, спрямованої на інформування іноземних абітурієнтів", - наголошується в ньому.

Також Міносвіти доручило вишам забезпечити розширення мережі іноземних та вітчизняних партнерів; обов'язкове розміщення на сайтах вузів переліку українських суб'єктів підприємницької діяльності, з якими укладені договори/контракти про організацію навчання іноземців; освітлення англійською мовою інформації про порядок організації набору іноземців та осіб без громадянства вузом, відомостей про перелік мов, якими здійснюється підготовка та навчання, а також зразка контракту на надання освітніх послуг.

Міністерство звернуло увагу керівників ВНЗ на особисту відповідальність за невиконання ліцензійного обсягу і зменшення кількості учнів іноземців, порушення порядку набору і укладення договорів.

Міносвіти відзначає, що зазначені заходи спрямовані на розширення ринку надання освітніх послуг для іноземців, розвиток системи підготовки фахівців різних рівнів для інших країн, інтеграцію вітчизняної системи освіти у світовий простір і формування позитивного міжнародного іміджу України.

Як відомо, Міносвіти має намір удосконалити законодавство щодо процедури відбору, перебування і навчання іноземців в Україні.

Реклама:

Головне сьогодні