Залежних від інтернету лікуватимуть як алкоголіків та наркоманів

— 23 вересня 2013, 14:16

Такими є дані статистики, тож вчені дійшли висновку, що "цифрова" епідемія набуває характеру національної катастрофи, пишуть Вести.ru із посиланням на Fox News.

Одна з новітніх психіатричних лікарень, яка пропонує своїм клієнтам курс лікування від інтернет-залежності, знаходиться в місті Бредфорд, штат Пенсільванія. Експерти вважають залежними тих, хто проводить в мережі більше 6 годин на добу, причому роблять це не для вирішення робочих або навчальних завдань, а просто заради власного задоволення.

Курс лікування від поширеного в сучасній Америці захворювання триває всього 10 днів, однак коштує 14 тисяч доларів. У перелік послуг, які покриває стандартна медична страховка, лікування від "інтернет- голоду" не входить, адже офіційно даний вид залежності поки не визнаний психіатричним захворюванням.

Лікування буде представляти собою сеанси групової терапії. Схожим чином американські лікарі намагаються рятувати від залежності алкоголіків і наркоманів. Медики підкреслюють, що вони будуть працювати з людьми, чиє життя вийшло з-під контролю через одержимість інтернетом.

"Якщо вам 20 років і в перервах між спілкуванням зі своєю дівчиною ви граєте в онлайн-ігри, значить, з вами все гаразд. Принаймні, поки що", - кажуть представники психіатричної клініки Бредфорда. А ось тими, хто грає постійно і перестає спілкуватися з живими людьми, готові зайнятися фахівці.

Ідея про те, що людина може стати залежною від інформації, з'явилася у психіатрів на початку 1990-х років. Перше дослідження на цю тему було написано в 1996 році. З розвитком інтернету проблема почала набувати все більш страхітливий характер, кажуть лікарі. Тому і методи боротьби з нею повинні бути відповідними.

Наприклад, студенти Массачусетського університету пропонують лікувати інтернет-залежність електрошоком.

Реклама:

Головне сьогодні