Кабмін скоротив термін дії водійських посвідчень

— 3 вересня 2013, 16:06

Це закріплено постановою уряду №627 від 12 червня 2013 року "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України", пише Інтерфакс.

Документ також дозволяє складання іспитів, необхідних для отримання водійського посвідчення, в центрах Державтоінспекції незалежно від реєстрації за місцем проживання або перебування.

Крім цього, особам, позбавленим права керування транспортними засобами за керування у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, посвідчення водія повертається тільки після обов'язкового проходження позачергового медичного огляду та складання теоретичного і практичного іспитів.

Вилучені посвідчення водія зберігаються в центрі Державтоінспекції за місцем проживання особи, позбавленої права на керування транспортним засобом.

Постанова також регламентує діяльність філій установ із підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. При цьому в документі наголошується, що в разі, якщо таку діяльність здійснює філія, вона враховується в управліннях Державтоінспекції за її місцезнаходженням.

Як повідомлялося з посиланням на заступника начальника департаменту ДАІ МВС України Володимира Резнікова, ДАІ поки що не планує відновлювати видачу водійських посвідчень із чипами, але розробляє новий зразок посвідчень, який через певний час буде винесено на обговорення громадськості.

Він нагадав, що дію постанови, яка регламентувала видачу таких посвідчень, призупинено.

"За рахунок цього є можливість зменшити вартість цієї продукції. Приблизно на 60 грн такі посвідчення коштують менше, ніж продукція з чипом", - сказав він.

Резніков повідомляв, що наразі триває робота над тим, щоб такі бланки посвідчення водіїв виготовлялися на державному підприємстві "Поліграфкомбінат "Україна".

Реклама:

Головне сьогодні