Раду Поклітару поки що не збирається залишати Україну

— 4 вересня 2013, 14:47

Про це він повідомив виданню Дзеркало тижня.

За його словами, наразі розпочато кастинг артистів до його театру. Крім того, він очікує на рішення по своєму новому проекту "на вищому рівні".

"Зараз я веду кастинг у "Київ Модерн Балет". Оскільки через ситуацію з недофінансуванням з нашого колективу пішло шестеро осіб. Тепер потрібно ввести в репертуар нових артистів. Відновити репертуар. Зберегти театр. Тішить, що є дуже багато бажаючих прийти до нас", - розповів хореограф.

На питання, чи означає це, що балетмейстер змінив своє недавнє рішення залишити Україну і буде тут працювати як і колись, Поклітару відповів: "Я продовжую працювати в Україні. Чекаю важливих рішень з розвитку сучасного балету від Міністерства культури та Київської міської державної адміністрації. І сподіваюсь, що ці рішення незабаром будуть реалізовані. Поки ж - репетирую. Але все-таки залишаю за собою прочинені двері ... ".

Зазначимо, що Раду наразі приймає участь в одному із телевізійних танцювальних шоу, де є членом журі.

Як відомо, 17 травня 2013-го року, головний хореограф балету Раду Поклітару звернувся до міністерства культури із проханням надати колективу статус "національного".

Між тим, відповідь у міністерстві надали 21-го червня, факсом, прямо під час прес-конференції, яку спеціально було організовано у якості останнього шансу для порятунку балету.

[L]Відповідь держустанови не надто здивувала. В держави, на жаль, не знайшлося вагомих причин, аби надати "Київ Модерн Балету" статус "національного".

Після розголосу у ЗМІ, син президента Віктор Янукович написав листа міністрові культури, у якому просить надати "Київ Модерн-Балету" статус "національного".

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook, додавши сам лист, який надіслав Леонідові Новохатьку. "Деякі рішення, які приймає Міністерство культури України, викликають у мене повне нерозуміння. Наприклад, рішення не надавати "Київ Модерн-Балету" статус "Національного театру сучасної хореографії", - прокоментував Віктор.

Реклама:

Головне сьогодні