У Запоріжжі приготували рекордну козацьку юшку. Фото. Відео
— 7 жовтня 2013, 13:02
Про це Українським Новинам повідомив керівник проекту Єгор Шуліка.
Для приготування супу було використано 250 кг риби, 40 кг картоплі, 15 кг солодкого перцю й 15 кг помідорів.
За повідомленням організаторів, цей рекорд унікальний тим, що такий обсяг юшки було приготовлено відразу в одній ємності, а не в кількох.
Ця ємність обсягом 1,2 тис. літрів називається "Монгольський самовар".
Рекорд офіційно зафіксовано, його буде занесено у Книгу рекордів України.
РЕКЛАМА:
Раніше, 5-го жовтня кондитери Запоріжжя спекли 243-кілограмовий торт на честь святкування Дня міста й 243-ї річниці із часу першого письмового згадування Запоріжжя.
Покровський ярмарок у Запоріжжі проводиться щорічно в рамках святкування Дня міста.