ВІЛ-інфіковані завалили Азарова ношеним взуттям

— 8 жовтня 2013, 14:53

Сотні пар взуття були викинуті перед Кабміном в нагадування про загиблих в результаті "ділення" будівлі Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Громашевського, передають "Коментарі".

За їх словами, співробітники Національної академії медичних наук неправомірно відтягують переїзд стаціонарних пацієнтів клініки у новозведені корпуси по вул. Амосова, 5.

Раніше пацієнти вимагали від президента НАМН Андрія Сердюка скасувати розпорядження, згідно з яким хворі клініки повинні переїхати в корпусу по вулиці Галицькій і проходити лікування там, поки не будуть здані нові корпуси та медичні стаціонар для хворих на ВІЛ/СНІД та гепатит.

ВІЛ-інфіковані завалили Азарова ношеним взуттям
ВІЛ-інфіковані завалили Азарова ношеним взуттям

"Я, як пацієнт і громадян України, не збираюся вмирати і буду боротися за свої права до останнього. Ці сотні пар взуття, які ми викинули перед Кабміном, символізують всіх тих, хто так і не дочекався допомоги від держави", - заявив глава пацієнтської організації UCAB Дмитро Шерембей.

"У той час, коли всі займаються "дільбою" клініки на Лаврській, люди вмирають", - додав він.

ВІДЕО ДНЯ

На сьогоднішній день громадянські активісти "Всеукраїнської мережі ЛЖВ" вимагають особистого втручання Азарова. Хворі хочуть, щоб їх повернули до лікарні Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського, а також почали розслідування неправомірних дій Сердюка.

"У клініці на Лаврській залишається 10 людей. Всіх інших насильно виписали з старого приміщення", - розповів голова координаційної ради "Всеукраїнської мережі ЛЖВ" Володимир Жовтяк.

За його словами, протягом серпня - вересня 2013 року президент НАМН України вигнав на вулицю 9 тисяч пацієнтів клініки, попередньо не виконавши своєї обіцянки переселити їх у нове приміщення по вулиці Амосова.

Клініку збиралися остаточно виселити ще в липні. Повідомлялося, що з неї вже вивозять обладнання.

Проте 11 липня між церквою, державою та ВІЛ-інфікованими пацієнтами було підписано меморандум, згідно з яким пацієнтів клініки, у якій лікують хворих на ВІЛ/СНІД, не виселятимуть, поки нове приміщення лікарні не буде готове.

У ньому, зокрема, було сказано, що приміщення Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського буде недоторканим, поки повністю не відремонтують будинок по вулиці Амосова, куди має переїхати клініка для пацієнтів ВІЛ/СНІД.

Документ став наслідком протесту пацієнтів на наказ Кабміну від 1 липня, що постановив протягом тижня (до 8 липня) виселити клініку та її пацієнтів з приміщення, в якому вони наразі отримують життєво-необхідне лікування.

Раніше пацієнти клініки "Лавра" приковували себе наручниками до ліжок.

Реклама:

Головне сьогодні