У Житомирі визнали, що дітей в садочках недогодовують і порівняли їх із звірами в зоопарку

— 16 жовтня 2013, 13:34

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міської ради у середу.

У місті з понеділка до дитячих навчально-виховних закладів не привозили яловичини, оскільки нині триває тендер, бо попередній постачальник несвоєчасно подавав необхідну продукцію.

Водночас міська рада запевняє, що говорити, що дітей не годували м’ясом не можна, адже їм надавали інші продукти з тієї ж групи, що відповідно до нормативних документів, є взаємозамінними, а також збільшували норми молокопродуктів.

Вже у четвер по завершенню тендерних процедур до дошкільних закладів відновлять постачання риби, яловичини та інших м’ясопродуктів. До 18 жовтня 2013 року затримка платежів через казначейство буде повністю ліквідована.

Разом із тим, зазначає заступник міського голови Наталія Леонченко каже, що існуюча система державних закупівель не дозволяє оперативно реагувати на виникнення проблем.

"Керівники дивуються, що навіть звірям у зоопарках закуповують їжу без тендерів, то чому ж мають страждати діти", - пише прес-служба міської ради.

Як пише Перший житомирський інформаційний портал, у вівторок до редакції звертались батьки, яких у садочках просили забрати дітей раніше, тому що їх немає чим годувати після обіду.

Реклама:

Головне сьогодні