Дівчинку, яку покинули на трасі, грів безхатченко

— 17 жовтня 2013, 12:35

Першим Катю на зупинці "Чабани" помітив безхатченко Олександр на прізвисько Зеленка. За його словами, під'їхала стара біла іномарка, відкрилася задні двері - і крихітну дівчинку виштовхнули на зупинку. Машина помчала вперед, а малятко розгублено озиралося.

"Дитина невеличкого зросту стояла і дивилася на всі боки. Я почав телефонувати до міліції, але там порадили звертатися до соціальних служб і кинули слухавку. Я не міг залишити Катюшу на вулиці, адже зроби вона крок, опинилася б на дорозі під машиною", - розповідає Зеленка, якого цитують Вести.

Чоловік взяв дівчинку і поніс на цвинтар, який знаходиться неподалік від цього місця - саме тут він і мешкає. Прямо на землі лежить шматок старого матраца. Всю ніч бездомний тримав малу на руках, грів своїм тілом.

"Вона сильно плакала, просила молока і кликала маму. На ногах були кросівочки, вдягнені на босу ногу, вона була вся брудна, я її помив", - каже чоловік.

За його словами, він назбирав на цвинтарі цукерок і годував ними дитину. В сусідньому магазині купив їй великого розміру червоні шкарпетки, бо маленьких там не виявилося.

Безхатько Зеленка

Пізніше він зрозумів, що з дитиною треба щось робити, адже ночі холодні і довго на вулиці дівчинка не протримається. Тоді він і повів маленьку до розташованого неподалік ресторанного комплексу "Чабани".

За словами начальника охорони ресторану Володимира Карповця, безхатченко привів дівчинку до них і розказав, що дитина не його. "Нагодували її рисом і котлетою. Вона ще попросила морозиво і молоко. Ми дали, а потім викликали міліцію", - розповів чоловік.

Дівчинку впізнали продавці магазину села Круглик. Кажуть, мовляв, дівчинка часто приходила до магазину разом із мамою Оленою. Та купляла лише горілку.

"Іноді, коли дівчинка починала сильно плакати, давала їй кілька цукерок", - кажуть у магазині.

Катюша

Односельці підозрюють жінку у проституції. Сусіди будинку, в якому мешкала горе-матір зазначають, що жінка йшла з дому зранку, а верталася ввечері.

В період, коли на заправці залишили Катю, подруги вже троє діб не бачили Олену на роботі.

Катю відвезли до дитячої лікарні у Боярці, а потім передали до дитячого будинку. Матір продовжують шукати правоохоронці.

Реклама:

Головне сьогодні