В Україні з'явилася церква Макаронного Монстра. Фото

— 17 жовтня 2013, 20:19

Її було створено на знак протесту проти рішення департаменту освіти штату Канзас, яке вимагало ввести у шкільний курс концепцію "Розумного задуму", як альтернативу еволюційному вченню.

Пастафаріанці розповідають, що їхня релігія відкрила світу справжній образ Творця, який є сплетінням макаронів навколо пари тефтелей. Творець у пастафаріанців називається Літаючим Макаронним Монстром.

В Україні новостворена організація називатиметься "Українська пастафаріанська церква". Інформацію про її реєстрацію підтвердив начальник Оболонського районного управління юстиції в місті Києві Максим Жданов.

"Українська пастафаріанська церква" зареєстрована як громадська організація. У неї немає статуту, немає свідоцтва, вони просто повідомили про те, що будуть збиратися", - цитує його Сегодня.

За інформацією Вікіпедії, Більшість принципів релігії - це пародії на аргументи, що були висказані креаціоністами-антиеволюціоністами. Так, зокрема, основною канонічною догмою є те, що творець (невидимий і невідчутний літаючий макаронний монстр) створив Всесвіт, почавши з гори, дерев та "карлика". У пастафаріанців рай складається з пивного вулкану та фабрики стриптизу.

Є в них і своєрідне бачення головних заповідей, які вони називають "Краще б ти цього не робив". Одна з них стверджує, що не варто боротися з фанатичними та злобними ідеями оточуючих на порожній шлунок. "Поїж, а потім іди до цієї сволоти", - каже заповідь.

А ще одна звучить приблизно так: "Краще б ти не витрачав купу грошей на побудову церков, храмів, мечетей, усипальниць в ім'я прославлення Моєї макаронної благодаті, адже ці гроші краще витратити - обирай, на що: на припинення бідності, на лікування хвороб, на мирне життя, пристрасну любов і зниження вартості кабельного телебачення".

Священний день для віручих у макарони - це п'ятниця, а всі молитви закінчуються "священним" словом рамінь, що походить від слова амінь і назви японської страви із локшини рамен.

Свою появу в Україні пастафаріанці відзначили пастафаріанською ходою.

Однак Українська православна церква різко засудила діяльність "Української пастафаріанської церкви":

"У наявності нові труднощі для християнського богослов'я і традиційних релігій. Постає питання мовчання Бога, нереагування на настільки жахливе, кричуще блюзнірство? Посягання на його владу. Адже це більша небезпека ніж, хоч і молодший, але все ж боговідвертий іслам, або біблійні свідки Єгови. І не бачити, не помічати цього вже неможливо. Нівелюється саме поняття сакральності віри. Чому? Чому мовчить Бог?! Чому не відповідає на виклики часу? Відповіді поки немає...", - написав на своїй сторінці в Facebook Архімандрит Української православної церкви Авакум щодо діяльності "Церкви ЛММ".

Реклама:

Головне сьогодні