Тест

Відомий російський поет наклав на себе руки і залишив записку

Про це в соціальних мережах повідомили друзі та знайомі поета. На даний момент офіційно інформація про смерть Ширяєва не підтверджена. Обставини події також невідомі, повідомляє Сноб.

У п'ятницю о дев'ятій годині ранку за московським часом Андрій Ширяєв опублікував у фейсбуці запис, в якому повідомив про намір звести рахунки з життям і назвав мотиви для цього вчинку.

Ширяєву було 48 років, багато хто називав його одним з кращих сучасних російських поетів. Напередодні самогубства він завершив чергову книгу.

Андрій Ширяєв народився 18 квітня 1965 року в Казахстані, потім перебрався до Москви. Більше десяти років жив в Еквадорі. Закінчив Літературний інститут ім. Горького, навчався на відділенні поезії в семінарі Юрія Давидовича Левітанського. Ширяєв називав свій вид діяльності "літератор". Був членом Спілки письменників Москви. Починав кар'єру, працюючи газетним журналістом, артистом в декількох філармоніях, редактором відділу в журналі Hard & Soft, а потім головним редактором розділу гумору на порталі ПОЛЕ.ru.

У своїй передсмертній записці він написав, що йому вже час іти. "Останнім часом два інфаркти і інсульт на фоні діабету подарували мені масу неприємних відчуттів. Через частковий параліч ходити, думати і працювати стає важче з кожним днем. Рослинне існування - воно якось зовсім вже не по мені. Так що, дійсно, пора", - написав письменник.