Половина дорослих українців користується інтернетом - дослідження

— 28 жовтня 2013, 16:09

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Таким чином, зростання кількості користувачів триває навіть більшими темпами, ніж це прогнозувалося раніше.

Так, приріст протягом лютого 2012 - жовтня 2013 років склав 16%, що трохи поступається рекордному стрибку (34%) у період з березня 2011-го року по лютий 2012-го року.

Дослідники зазначають, що порівняно із розвинутими країнами Західної Європи та Північної Америки проникнення інтернету в Україні поширюється трохи повільніше.

Наприклад, співставний з Україною рівень проникнення (56%) був у США у травні 2013-го року у віковій групі 65 років та старші. Наразі ж він становить 85%, а в Росії - 57%.

Що стосується поширення інтернету, то в ході дослідження також виявилося, що сільська місцевість значно відстає від міст. Мешканці сіл частіше посилаються на обмеження в технічних можливостях підключення малонаселених пунктів.

Дослідження проводилося методом інтерв'ю. Всього було опитано 2044 респонденти, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні