Американці вірять у привидів та мріють зустріти Лінкольна і Монро - дослідження

— 31 жовтня 2013, 10:14

Ну а якщо все ж доведеться зустрітися з якою-небудь примарою, то кожному четвертому мешканцю США хотілося б, аби це був Авраам Лінкольн, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Такими є результати опитування, проведеного компанією "Нілсен медіа рісерч" напередодні "свята нечистої сили" - Хеллоуїна.

Дослідження, в якому взяли участь більше тисячі осіб у віці старше 18-ти років, приурочене також до початку трансляції по одному з телеканалів науково-популярного серіалу про паранормальні явища.

Як з'ясували соціологи, ці явища тією чи іншою мірою відчули на собі більше половини населення США. Понад 50% опитаних заявили, що хоча б один раз в житті їм доводилося бачити, чути або відчувати щось зовсім незвичайне, що вони не можуть пояснити з точки зору законів природи.

Не дивно, що 79% учасників дослідження зізналися, що вірять у привидів, а 47% - в космічних прибульців. Як і слід було очікувати, більш вразливим жінкам частіше ввижаються привиди, а схильні до раціонального мислення чоловіки-скептики готові скоріше погодитися з існуванням прибульців.

Більшість з тих, хто вірить у паранормальні явища, переконані, що примари повертаються на землю, щоб "закінчити незавершені справи". Бажання зустрічатися з ними відчувають далеко не всі: 55% опитаних заявили, що ніколи не куплять собі житловий будинок з привидами, а 41 % респондентів були б раді взагалі не вступати з ними у жодні стосунки.

Якщо ж спілкування з привидом не уникнути, то 27% американців хотіли б, щоб це був Авраам Лінкольн. На другому місці в списку виявилася Мерилін Монро. У афроамериканців свої пріоритети: їх більше влаштувала б зустріч з Мартіном Лютером Кінгом або Майклом Джексоном.

Ну а якщо з відходом в інший світ самому доведеться стати примарою? Відповіді американців на це питання спантеличили соціологів. 27% учасників дослідження заявили, що в такій якості було б непогано поспілкуватися "з одним з членів своєї родини". І тільки 22% сказали, що їм хотілося б "зустрітися з коханою людиною".

Реклама:

Головне сьогодні