Тест

10 тисяч людей загинули від руйнівного тайфуну на Філіппінах

У свою чергу експерти попереджають, що це лише попередні оцінки і реальна кількість жертв може виявитися значно вищою, пише Deutshe Welle.

Представник ООН, який напередодні відвідав регіон стихії, порівняв масштаби руйнувань з тими, які він бачив після катастрофічного цунамі в Індійському океані у 2004 році. Нагадаємо, тоді від стихії загинули понад 220 тисяч людей.

У постраждалих від буревію регіонах Філіппін затоплені цілі селища, не працює електропостачання та засоби зв'язку, дороги стали непрохідними. Тайфун став найсильнішим за всю історію Філіппін.

[L]Тим часом у неділю до постраждалого регіону прибув президент Філіппін Беніго Аквіно. Головне, за його словами, якомога швидше відновити інфраструктуру постраждалих районів.

Водночас, за повідомленнями очевидців, у регіонах, якими прокотилася стихія, не вистачає медикаментів та продуктів харчування. Уряд у Манілі, а також благодійні організації доправляють постраждалим їжу, однак дістатися до багатьох регіонів стихії можна лише на гелікоптерах.

У 36-ти філіппінських провінціях від стихією постраждали понад чотири мільйони осіб.

Тепер тайфун сунеться у бік В'єтнаму, де влада запобіжно евакуювала у безпечні райони близько 600 тисяч людей.