Тест

Китай послаблює політику обмеження кількості дітей у родині

Як повідомляє Sky News, комуністична партія Китаю підписала документ, згідно з яким, парам тепер буде дозволено мати двох дітей, якщо один із батьків є єдиною дитиною у родині.

Таке рішення пов'язане з тим, що закон викликав багато соціальних проблем. Зокрема, були такі випадки, коли двоє бабусь та двоє дідусів залишалися лише з одним онуком, який мусив доглядати їх усіх.

Дана політика, коли в родині заборонялося народжувати більше однієї дитини, була впроваджена в 1970-ому році для контролю чисельності китайського народу.

"Політика народжуваності буде скорегована та поліпшена крок за кроком, щоб сприяти довгостроковому збалансованому розвитку населення Китаю", - цитує Сіньхуа китайських чиновників.

Між тим, незважаючи на певні послаблення, китайські офіційні особи неодноразово наголошують, що така політика необхідна як і раніше, бо "перенаселення ставить під загрозу розвиток країни".

В той же час, перепис населення засвідчив, що працездатне населення Китаю почало скорочуватися протягом останніх трьох десятиліть.