Тест

60% українських дітей страждають від насильства - ООН

Водночас більше половини українських батьків не вбачають нічого поганого у фізичному покаранні своїх чад. Такими є результати соціологічного дослідження, проведеного в Україні Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), який цитує Радіо Свобода.

За словами уповноваженого президента з прав дитини Юрія Павленко, на жаль, наше суспільство є досить терпимим до насильства як у сім’ї, так і в різних закладах, й сприймає насильство як норму життя. Тому досить часто діти отримують від дорослих стусани, ляпаси. Їх б’ють, принижують в ім’я дисципліни і батьки, і вчителі, і вихователі.

"Кількість притягнутих до відповідальності за насильство стосовно дитини щороку за офіційною статистикою зростає, але реально дані цифри на кілька порядків вищі", - каже він.

Він також розповів, що щомісяця зростає кількість звернень, що надходять до нього з прав дитини стосовно насильства (як у родині, так і в закладах).

"Якщо раніше було одне звернення на місяць, то сьогодні – 15-20 звернень на місяць одержує Уповноважений щодо вчинення насильства над дітьми", - розповів він.