У Канаді відкрили пральню, яка дає робочі місця безхатченкам

— 20 листопада 2013, 10:19

Зокрема, одним з таких прикладів є діяльність StreetSuds – соціального підприємства в Монреалі, яке для вирішення проблеми бездомних використовує пральні, повідомляє Biggggidea.com.

Їх підприємство діє за старим принципом – соціалізація через роботу. Своїм завданням пральня бачить реабілітацію безхатченків, а також людей з розумовими чи фізичними вадами, повернення їм віри в себе. В пральній усі, хто опинився "на узбіччі", отримують оплачувану працю та тимчасовий дах над головою.

Крім власне роботи у пральні, StreetSuds пропонують таким людям різні курси з технік комунікації, стресового менеджменту, бухгалтерської діяльності, написання резюме.

В пральні працює, наприклад, хлопець хворий на шизофренію, який до цього шість років не міг знайти роботу. А дехто з працівників пральні StreetSuds не мав до цього роботи по 20 років.

Засновник пральні Ален Спітцер спочатку хотів відкрити аналогічну соціальну столярну майстерню, але вирішив, що робота в пральні легше вдаватиметься непідготовленим працівникам із вулиці.

Основними клієнтами пральні зараз є кілька готелів. Однак як бізнес StreetSuds все ще знаходиться в зоні ризику, адже рентабельність підприємства поки що забезпечується лише за рахунок дотацій уряду Квебеку.

У Львові також діє така організація, яка допомагає безхатькам. Спільнота взаємодопомоги "Оселя" видає журнал, який поширюють виключно безхатьки. За своб роботу вони отримують половину суми, закладеної у вартість (5 гривень). Друга половина суми – вартість друку самого журналу. Наповнення журналу здійснюється на волонтерських засадах.

Реклама:

Головне сьогодні