Пекін бореться із димом і мангалами

— 27 листопада 2013, 14:04

Чиновники знищили близько 500 мангалів, розташованих під відкритим небом.

За словами офіцера пекінської міської адміністрації, мангали були розрізані, щоб їх не могли використовувати знову, пише The Guardian.

За словами Ма Цзюнь, захисника екологічного середовища міста, мешканці скаржилися у природоохоронні відомства на запах та дим, який розповсюджувався від барбекю.

"Ця акція допоможе місцевим мешканцям. Але щоб вирішити загальну проблему із якістю повітря, ми повинні визначитися з пріоритетами. На мою думку, одним із головних пріоритетів має бути боротьба із викидами від автотранспортних засобів", - каже Ма, директор Інституту державних та екологічних справ.

На його думку, увага має бути приділена підвищенню якості палива та контролю викидів від великих дизельних вантажівок, і не лише в Пекіні, а і прилеглих до нього територіях.

Забруднення у місті регулярно зростає і вже досягло небезпечного рівня. Міська влада оголосила про надзвичайні заходи, зокрема відключення на заводах і обмеження руху транспорту. Їх буде застосовано, якщо рівень небезпечного забруднення зросте.

Реклама:

Головне сьогодні