Тест

Правда про жінок і секс: більше партнерів, більше одностатевих стосунків, раннє сексуальне життя

Крім того, вони все ще платять за це велику ціну, з точки зору хвороб, які передаються статевим шляхом і незапланованою вагітністю, пише The Independent, посилаючись на дані національного дослідження про сексуальні звички та життя.

Так, в ході опитування з'ясувалося, що у порівнянні з минулим поколінням, в чотири рази зросла кількість жінок, які повідомили про сексуальний досвід з іншими жінками.

Виявилося також, що нині жінки починають займатися сексом раніше та мають більшу кількість сексуальних партнерів протягом життя.

До того ж, кожна десята жінка заявила, що їй доводилося займатися сексом проти її волі, в той час, як лише 71 чоловік повідомив про аналогічний досвід.

"Ми бачимо, що протягом останнього десятиліття, темпи змін були різними для жінок і чоловіків. Різниця у поведінці скорочується", - каже професор та головна дослідниця Кей Веллінгс.

За її словами, для деяких аспектів сексуальної поведінки, наприклад, кількості партнерів, вона (різниця - авт.) скорочується, а для інших, таких як вік початку статевого життя, вона зникла.

Що стосується досвіду одностатевих стосунків, то тут жінки випередили чоловіків. "У той час як одностатевий досвід залишався відносно постійним серед чоловіків, його кількість помітно збільшилась серед жінок: з 4% у 1990 році до 16% у 2010 і 2012 роках", - сказала вона.

В ході дослідження ще з'ясувалося, що зменшується вік початку статевого життя. В той самий час, збільшується вік, коли вони починають жити разом із партнером та народжувати дитину.

Дослідження проводилося в період з 2010-го по 2012-ий рік. Всього було опитано близько 15 тис. осіб у віці від 16 до 74 роки.