У Бельгії 16 повідних лікарів виступили за евтаназію для дітей

— 27 листопада 2013, 17:04

Професор Бернхайм вважає, що й за дітьми слід визнати право на евтаназію. Тяжко хворі діти, продовжив науковець, демонструють неабияку внутрішню зрілість.

"З психологічної точки зору вони є старшими за своїх здорових однолітків", - наголосив Бернхайм.

За його словами, з огляду на такі аргументи більшість дитячих лікарів у Бельгії висловили готовність у таких випадках задовольнити бажання малолітніх хворих піти з життя, пише "Німецька хвиля".

Нещодавно 16 провідних дитячих лікарів Бельгії оприлюднили в двох бельгійських газетах відкритий лист, в якому виступають за евтаназію для дітей.

Альянс релігійних громад, однак, категорично проти цього, про що представники католиків, протестантів, православної церкви, юдеїв та мусульман повідомили в спільній заяві. На їхню думку, з моральних та етичних міркувань евтаназію для дітей дозволяти не можна.

"Дитина в Бельгії не може купити будинок. Дитина в Бельгії не може придбати алкоголь. Цей закон, однак, дозволить дитині вимагати для себе смерті. Це справді проблема", - критикує в розмові з DW Карін Брош'є з Європейського інституту біоетики в Брюсселі.

Питання евтаназії для хворих, яким не виповнилось 18 років, нині перебуває на розгляді бельгійського парламенту.

От уже одинадцять років у Бельгії дозволені певні форми добровільної евтаназії. Торік цією можливістю скористались 1432 особи. Бельгійське законодавство щодо активної евтаназії вважається одним з найліберальніших у Європейському Союзі. Подібне законодавство діє також у Нідерландах і Люксембурзі. В інших країнах ЄС активна евтаназія сильно обмежена або заборонена.

Реклама:

Головне сьогодні