4 емоції, якими можна заразитися від інших

— 28 листопада 2013, 14:09

Між тим, заразними можуть стати і емоції. Вони впливають на нас, незалежно від того, чи хороші вони чи ні. Наш мозок налаштований на співпереживання і ми можемо "зловити" все що завгодно, від позіхання до нападу сміху.

Видання The Huffington Post пропонує переглянути чотири позитивні емоції, на які можна заразитися, чи заразити ними інших.

Сміх

У 2006-ому році одне із досліджень довело, що сміх може бути заразним, навіть якщо розмова не смішна. Мозок автоматично реагує на звук та готує м'язи обличчя до посмішки.

Фото з Flickr (by Drmworldfilm)

Співчуття

Всі ми вміємо співчувати та ще й "ловити" ці почуття від інших. Коли хтось отримує співчуття, він відчуває, що мусить передати його ще комусь.

Фото з Flickr (by compassionbloggers)

Радість

Поганий настрій? Оточіть себе радісними друзями. Одне із досліджень, проведене у 2008-ому році засвідчило, що щастя людей безпосередньо залежить від тих, хто знаходиться найближче до них. Ті, хто були оточені щасливішими людьми, веселішали самі.

Фото з Flickr (gobayode photography...times)

Оптимізм

Відповідно до дослідження, проведеного у 2009-ому році, оптимізм - соціально-заразне почуття. Позитивні люди вважаються радіаторами гарних емоцій, в той час як песимістів назвали "каналізацією".

Фото з Flickr (Purple Sherbet Photography)
Реклама:

Головне сьогодні