Діти у молодших класах і садочках Кіровограда недоїдають. Відео

— 29 листопада 2013, 10:28

Раніше дітлахи у перших класах двічі харчувалися у школі. Зранку мали повноцінний сніданок, а серед дня – обід із першою, другою та третьою стравою з компотом, пише Радіо Свобода.

За словами мами другокласниці Тетяни Тимченко, тиждень тому на батьківському зібранні усім повідомили, що до портфелю дітлахів варто класти і пакунки з їжею. Більше того, зараз приносять навіть цукор.

"Раніше це була каша на сніданок, якась котлета або м'ясо. Звичайно солодкий чай, якась випічка. Зараз це лише каша. Навіть немає цукру. Ми даємо в школу з собою дітям цукор. Випічки немає взагалі. Якщо хочеш, можеш купити за свої гроші", – розповідає Тетяна Тимченко.

Сніданки дітлахів з першого по четвертий клас повність фінансують із міського бюджету. А от за обід, розповідає Тетяна Тимченко, доводилось доплачувати. Але і це не врятувало від урізання обіднього меню.

"Дитину зранку дуже важко нагодувати, щоб вона не була голодна впродовж трьох годин до обіду. Зранку не дуже хочеться їсти, а в школі не поїси. Треба давати якусь їжу з собою обов’язково. Діти її можуть забувати, або не встигати їсти. Не зручно давати з собою їжу", – розповідає Тетяна Тимченко.

В управлінні освіти Кіровоградської міськради пояснюють таку ситуацію проблемами в казначействі. Підприємствам, що постачають продукти харчування до шкіл міста, відомство вже заборгувало 4 мільйони гривень. Школи не отримують продукти усіх категорій. Та посадовці запевняють: таке трапляється щорічно і триватиме максимум до Нового року.

"Не всі продукти завозяться сьогодні в заклади освіти. І вже в закладах освіти готують з того, що є в коморах. І відповідно не всі норми на сьогодні виконуються", – пояснює начальник управління освіти Кіровоградської міської ради Лариса Костенко.

Затримки казначейства є проблемою для всієї бюджетної сфери Кіровограда. Тому депутати міськради написали листи Миколі Азарову і Володимиру Рибаку. В листі до Кабміну вони пропонують дофінансувати Кіровоград, щоб мати можливість розрахуватись із бюджетниками, а також сплатити за комунальні послуги.

Від Верховної Ради чекають на розблокування коштів, які зависили на казначейських рахунках. Наразі місто недоотримало від казначейства понад тридцять мільйонів гривень.

Реклама:

Головне сьогодні