Джеймс Бонд помер би від алкоголізму - британські вчені

— 16 грудня 2013, 13:59

Про це повідомляють у понеділок лондонські ЗМІ, які цитує Інтерфакс.

Фахівці з лікарні Ноттінгемського університету уважно вивчили 14 книг знаменитої "бондіани" і зафіксували всі напої, що вживаються прославленим шпигуном.

Як підрахували вчені, за тиждень Джеймс Бонд випивав близько 92 коктейлів "горілка-мартіні". Така кількість напоїв більш ніж у чотири рази перевищує встановлену британськими лікарями максимально допустиму норму.

"Кількість вживаних напоїв не відповідає фізичній формі, його психічному станові і сексуальним можливостям", - наводить видання витяги з опублікованої доповіді.

"Пристрасті Бонда збільшують ризик пов'язаних з алкоголем захворювань і можливість ранньої смерті", - наголошується в доповіді.

Доктор Патрік Девайс, який очолював дослідницьку комісію, також зазначив, що найбільша кількість алкогольних напоїв, близько 50 коктейлів, Джеймсом Бондом було випито в книзі "З Росії з любов'ю".

"Хоча ми усвідомлюємо необхідність споживання алкоголю під час роботи, пов'язаною з боротьбою з міжнародним тероризмом і висококваліфікованими аферистами, ми б рекомендували Бонду пройти обстеження на предмет залежності від алкоголізму", - підсумовують медики в своїй доповіді.

Реклама:

Головне сьогодні