Біл Гейтс - найшанованіша людина в світі

— 11 січня 2014, 22:29

Згідно з міжнародним опитуванням громадської думки, що провела компанія You.Gov для британської газети Таймс, засновник Microsoft Білл Гейтс визнаний найбільш шанованою людиною в світі з нині живих .

Друге і третє місце посіли президенти США Барак Обама і Росії Володимир Путін.

Американці найбільше захоплюються Папою римським Франциском - йому вони віддали вдвічі більше голосів, ніж Обамі.

У підсумковому рейтингу Папа Франциск знаходиться на четвертому місці.

У Китаї за Білла Гейтса проголосували вдвічі більше людей, ніж за главу КНР Сі Цзіньпіна .

Всього в опитуванні взяли участь майже 14 тисяч осіб з Британії, Франції, Німеччини, Росії, США, Австралії, Пакистану, Індії, Індонезії, Китаю, Єгипту, Нігерії та Бразилії.

За даними компанії, якби опитування було проведено місяцем раніше, рейтинг найбільш шанованих людей світу очолив би Нельсон Мандела.

Найпопулярнішим британським політиком став Найджел Фарадж, лідер правої Партії незалежності Сполученого королівства.

З тисячі британських учасників опитування тільки двоє назвали Девіда Кемерона найбільш шанованим чоловіком. А от у Росії більшість респондентів дружно вказали на Путіна.

За словами газети Times, що опублікувала результати опитування, жоден з британців не потрапив до списку десяти найбільш шанованих у світі людей, що свідчить про масову втрату довіри населення до політиків.

Стівен Шекспір​​, глава сайту YouGov, так оцінив результати опитування: "Ми у Британії вельми скептично ставимося до наших політиків В Америці все інакше - американці ненавидять лідерів партії, яку вони не підтримують, і люблять політиків, за яких голосують. А британці погано ставляться до політиків взагалі ".

За матеріалами BBC

Реклама:

Головне сьогодні