МОЗ назвав провокаціями заяви про зменшення грошей на онкохворих дітей

— 15 січня 2014, 10:50

Як повідомляє прес-служба відомства, "інформація, розповсюджена деякими ЗМІ, не відповідає дійсності і має завідомо провокаційний характер".

"Насправді, на бюджетну програму "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру", в яку входить більше двадцяти напрямків, в тому числі, забезпечення лікування онкохворих дітей, у 2014 році передбачено на 173 261 000 гривень більше, ніж у 2013 році. Минулого року, нагадаємо, на цю програму було виділено 2 188 064 000 гривень", - йдеться у повідомленні МОЗ.

У відомстві повідомляють, що розподіл коштів між різними напрямами цієї бюджетної програми здійснюватиметься лише після того, як Державний бюджет на 2014 рік буде прийнято Верховною Радою України.

За словами директора Департаменту економіки та ресурсного забезпечення МОЗ Володимир Дуда, будь-які заяви про скорочення бюджетного фінансування соціально вагомих програм, особливо таких, як лікування дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, є абсолютно безпідставними.

"Можу запевнити вас в тому, що в цьому році на лікування наших маленьких громадян з онкологічними патологіями з державного бюджету буде виділено не меншу суму, аніж в минулому році, а можливо, й більшу", - зауважив представник МОЗ.

Як відомо, у вівторок члени Опікунської Ради ОХМАТДИТу заяивли, що на лікування усіх онкохворих дітей України на 2014-ий рік передбачено лише 50 мільйонів гривень.

За їхніми словами, ця сума складає не більше 20% від потреби.

Фінансування дітей з онко- та онкогематологічними хворобами також передбачене з відрахуваннь від проведення державних лотерей, але волонтери наголошують, що наповнення цього спецфонду непрогнозоване і у кращому випадку "живі" гроші з нього надійдуть лише в серпні.

"А тендери не проводитимуться без грошей і діти сидітимуть на 50 мільйонах гривень до вересня", - підкреслює Ганна Гопко, в.о. голови Опікунської Ради ОХМАТДИТу.

На дорослих онкохворих, за даними волонтерки, передбачено 298 мільйонів гривень замість необхідного мінімума у 1,7 мільярда гривень.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні