Епоха чоловіків добігає кінця: 5 ознак

— 15 січня 2014, 13:47

Нині ж, після глобальних економічних революцій та рецесій, стало очевидно, що історія (чоловік - головний - авт.) уже не така, як була колись.

Так вважає письменниця Ханна Розін, авторка книги "Кінець чоловікам". Видання Time, цитуючи уривки із її праці, перераховує 5 свідчень того, що епоха чоловіків добігає кінця.

1. Чоловіки не справляються з роботою

Протягом останніх кількох десятиліть чоловічі доходи зменшуються, а жіночі зростають. Економіка змінюється в бік сервісної та інформаційної, а чоловіки - ні. Вони не можуть регулювати чи отримати навички, що необхідні для успіху.

Тим часом, жінки рухаються у протилежний бік. Тепер у кожній частині Америки молоді самотні жінки у віці до 30-ти років мають більш високий середній дохід ніж чоловіки, що дійсно важливо. Це такий етап життя, коли молода людина починає уявляти, як виглядатиме її майбутнє.

Врешті-решт, ера чоловіків добігає кінця, бо вони, на відміну від жінок, не справляються із навчанням. Багато хлопчиків починають відставати ще у першому класі і більше не в змозі наздогнати жінок.

2. Традиційне домогосподарство, що трималося на чоловікові-годувальнику, зникає

Вперше в історії жінки виходять заміж за чоловіків із гіршими перспективами, на відміну від них самих. На сьогодні ми маємо новий глобальний тип - "альфа-дружину".

Це жінка, яка заробляє більше грошей, ніж її чоловік чи бойфренд. Нещодавно це було доволі рідкісним явищем, однак тепер така ситуацыя у близько 40% подружніх пар у США.

До розрахунку також не приймаються самотні молоді мами, які очолюють свої власні родини.

3. Кінець чоловічої епохи спостерігається і в роботі середнього та робочого класу

Робочий клас відчуває "закінчення" чоловіків найбільше. Вони втрачають свої робочі місця, бажання бути батьками... Натомість, жінка все робить сама, створюючи віртуальний матріархат в тих галузях, де раніше були справжні бастіони із старих цінностей справжніх "мачо".

4. Чоловіки втратили свою монополію на насильство і агресію

Жінки стають все більш сексуально впевненими. Вони стали більш агресивними і жорстокими. В хорошому і поганому сенсі. Вони потрапляють на війну, сидять у в'язницях, але і можуть захистити за себе, коли хтось розпускає руки.

5. Чоловікам кінець, бо вони одержимі волоссям на своєму тілі

Time іронізує тут з приводу того, що чоловіки стали перейматися депіляцією волосся на власному тілі.

На сам кінець газета приводить цитату-пораду від авторки: "Ми не маємо перетворювати чоловіків на євнухів. Ми можемо зберегти те, що нам подобається у їхній мужності та виправити те, що не дає чоловікам прогресувати".

Реклама:

Головне сьогодні