Художники виставили на продаж сувеніри з символікою Євромайдану

— 19 січня 2014, 09:20

Задумка ярмарки в тому, щоб запропонувати нетривіальні сувеніри, зроблені своїми руками, що символізують "єврореволюцію", як альтернативу конвеєрним "гапчинсько-шароварним" дрібничкам, які продаються в столиці.

"Щодня на майдан приходять тисячі гостей та туристів. нехай вони винесуть з майдану авторський сувенір на згадку про це унікальне явище, - написали організатори на сторінці ярмарки у Фейсбуці. - Нехай ідеі та цінності майдану сягають далеких та близьких земель усього світу!".

Придбати біля купола за Лядськими воротами можна було листівки, присвячені революції, кекси з європейською символікою і конфітюр "Майдан 2014", а саму подію супроводжувала музика від відомого діджея Олега Соколова.

Проект некомерційний: частина коштів від продажу сувенірів йде на підтримку учасників протестної акції.

За словами організатора ярмарки, засновниці магазину Goodbuyfashion Наталії Ісупової, багато з тих, хто планував брати участь, в останній момент відмовилися: злякалися прийнятих 16 січня законопроектів.

"Ну, у кожного своя позиція, що поробиш, - говорить Наталя. - До нас сьогодні підійшов міліціонер, запитав, на якій підставі ми тут стоїмо і від якої організації. Коли я сказала, що організатор особисто я, він заспокоївся і пішов ".

Організатори обіцяють, що ярмарок проходить не в останній раз і у гостей Майдану ще буде шанс придбати авторські сувеніри та художню випічку, а у художників - поділитися своєю творчістю

Реклама:

Головне сьогодні