Китайці зможуть завантажувати відео в інтернет лише з паспортом

— 21 січня 2014, 14:14

Повідомлення про це з'явилося на офіційному сайті Державного управління з радіо і телемовлення КНР, пише Lenta.ru.

Заборона поширюється тільки на сайти, зареєстровані в Китаї. Для отримання можливості додавати на такі ресурси відео, користувач повинен буде підтвердити свою особу, надавши адміністрації сайту копію паспорта.

Нові правила реєстрації, як пояснює влада, введені з метою не допустити поширення в мережі "небезпечного для суспільства відеоконтенту" , що містить сцени жорстокості або сексуального насильства.

Відеохостинги користуються в Китаї великою популярністю. Сервісами завантаження відеоконтенту в країні користуються близько 428 мільйонів чоловік. Через те, що найбільший у світі відеохостинг, YouTube, заблокований на території Китаю, більшість користувачів припадає на його китайські аналоги, зареєстровані в КНР і підконтрольні місцевим законам.

Схожі обмеження, що вимагають надання паспорта для отримання доступу до мережі, вже існують в Ірані. Іранські користувачі, що виходять в інтернет через комп'ютери в інтернет-кафе, зобов'язані спочатку показати посвідчення особи, а також заповнити спеціальну анкету, вказавши свою адресу і телефон.

Ввести в соціальних мережах реєстрацію за паспортами також в 2013 році пропонували влада Ірландії. З ініціативою виступив один з депутатів місцевого парламенту. До прийняття обмежувальних заходів, проте, справа не дійшла.

Реклама:

Головне сьогодні