У Львові ховають закатованого євромайданівця Вербицького

— 24 січня 2014, 12:30

Про це Українській правді. Життя повідомила його племінниця Оксана Вербицька.

Тіло загиблого у рідне місто привіз брат Юрій, який їздив опізнавати його у столицю.

Міська влада Львова пообіцяла допомогти Вербицьким у проведенні похорону.

При цьому сама родина відмовилися прийняти фінансову допомогу від українців.

"Якщо хтось хоче допомогти, то хай краще зробить це для Майдану, або для тих, у кого є більша потреба. У нас фінансової необхідності немає. Нам не потрібно. Така наша позиція", - наголосила Вербицька.

Як відомо, Юрія Вербицького викрали разом з київським громадським діячем Ігором Луценком 21 січня 2014 р. безпосередньо з приміщення офтальмологічного відділення Жовтневої лікарні в Києві, куди його привезли для надання медичної допомоги через травму ока.

За словами Луценка, який тепер є єдиним свідком викрадення львів'янина, їх катували разом, а потім потім розтягнули по різних кінцях лісу і "обробляли" окремо.

"Я лише чув, що дуже сильно пресують Юрія, - згадував Луценко. - Чому його, а не мене? Бо він виявився зі Львова. А для цих людей це особлива каста ворогів".

Після катувань, за словами Луценка, чоловіків з мішками на голові вивезли у невідомому напрямку у якийсь чи то гараж, чи то залізний контейнер. Там на той момент вже перебував якийсь невідомий третій чоловік.

Як відомо, активіста Луценка пізніже викинули просто на трасі, звідки він дістався до населенного пункту, а Вербицького та третього чоловіка знайшли мертвими на Бориспільскому масиві 22 січня.

В МВС повідомили, що смерть Юрія "настала в результаті переохолодження, а тілесні ушкодження, які отримала ця людина, з цим не пов’язані".

Львів'янин Юрій Вербицький 1963 року народження.

Навчався на факультеті геодезії Львівського політехнічного інституту. З 1994 року працював у відділі сейсмічності Карпатського регіону Інституту геофізики НАН України.

Був кандидатом фізико-математичних наук. Захоплювався альпінізмом.

Реклама:

Головне сьогодні