На підтримку Євромайдану організовується "Twitter-шторм"

— 27 січня 2014, 16:32

Twitter storm – це коли люди у певний час бомбардують Twitter з однаковим hashtag (хештегом) ‪#‎euromaidan‬ ‪#‎Ukraine‬ ‪#‎digitalmaidan‬

Суть акції зводить до того, аби вивести ситуацію в Україні на світовий рівень і стимулювати обговорення проблеми.

"CNN говорить про Justin Bieber. Багато людей на Twitter не розуміють, що відбувається в Україні. Зазвичай смішний Stephen Colbert навіть зробив фрагмент про Україну і неодноразово заявив, що він поняття не має, за що вони борються. Пропоную повідомити світ про цю кризу за допомогою Twitter storm (штурму Твіттер)", пояснюють активісти.

"Засоби масової інформації та знаменитості вважають Twitter показником настроїв людей. Об'єднавшись разом у Twitter storm за допомогою наших повідомлень, ми можемо підвищити обізнаність користувачів Twitter про тяжке становище протестувальників і про те, що поставлено на карту", - йдеться в аргументації акції.

У неї вже створений окремий сайт digitalmaidan.com

Скріншот сторінки digitalmaidan.com в мережі

Як зауважують активісти, просто перед початком Twitter storm приблизно 80 попередньо заготовлених твітів (tweets) розміщені на сторінці події (обрати собі заготовлений твіт можна ось тут)

Tвіти будуть націлені на телеканали, газети, чиновників, знаменитостей. Буде окремий tweet для Канади, що виключає членів Конгресу.

"Якщо ми одночасно розмістимо ті ж самі 80 повідомлень з тим же hashtag у різних ЗМІ та на сторінках знаменитостей, ми можемо донести нашу думку", - пояснюють організатори акції.

"Tweets будуть англійською мовою. Нам потрібно якомога більше твітів, щоб заполонити Twitter", зауважують вони.

Ось так виглядають заготовлені заздалегідь твіти
Реклама:

Головне сьогодні