США попереджає громадян про небезпеку подорожей в Україну

— 29 січня 2014, 11:14

Про це йдеться в офіційній заяві департаменту.

Зокрема, у повідомленні сказано, що застереження вводиться через тривалі політичні заворушення і запеклі сутички між поліцією і демонстрантами.

"Протести, пов'язані з насильством у Києві різко загострилися 19-го січня, в результаті чого кілька людей загинуло, а сотні отримали поранення. Протестуючі окупували Майдан Незалежності у Києві і кілька урядових будівель у столиці та інших містах України. Групи молодих людей, яких в народі називають "тітушки" напали на журналістів і протестуючих та скоїли інші випадкові акти насильства в Києві та інших містах", - йдеться у заяві відомства.

Крім того, громадянам США радять уникати всіх протестів, демонстрацій та великих зібрань. А ті, хто мешкає в безпосередній близькості від місця проведення протестів, теж мають врахувати ситуацію.

"Ситуація в Україні є непередбачуваною і може швидко змінитися. Можливі подальші запеклі зіткнення між поліцією і демонстрантами в Києві та інших містах. Розташування і характер демонстрацій і методів, що використовує поліція, можуть швидко і без попередження змінюватися", - попереджають громадян США.

Американцям радять інформувати про своє перебування в України, реєструватися на сайті та приходити на прийом у разі надзвичайної ситуації без попереднього запису.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні