Хакери зламали поштові скриньки Yahoo

— 31 січня 2014, 15:45

Як повідомляє Інтерфакс, Yahoo не уточнила, скільки поштових акаунтів постраждало. У світі їх налічується 273 млн. у тому числі 81 млн. у США. Поштовий сервіс компанії посідає друге місце за популярністю після електронної пошти Gmail компанії Google.

Йдеться про черговий злам систем безпеки хакерами з метою крадіжки персональних даних з використанням програм, які, за словами аналітиків, стають все більш витонченими. Зокрема, про викрадення в кінці минулого року даних про кредитні картки 70 млн. клієнтів корпорації Target.

"Це старий тренд, але зараз погані хлопці використовують набагато складніші програми", - каже один із аналітиків. "Ясно, що ми зазнали атаки, - заявили в Yahoo . - Мабуть, тим, хто її зробив, потрібні були імена та поштові адреси людей, кому були нещодавно відправлені електронні листи з постраждалих акаунтів".

Це означає, що хакери полювали за додатковими адресами електронної пошти, щоб відправляти на них спам і шахрайські послання. Вкравши реальні імена, хакери можуть спробувати надати таким листам правдоподібний вигляд.

"Досить імовірно, що я клікну на щось, що прийшло від вас, якщо ми листуємося постійно", - зауважив один з аналітиків.

Ще більшу небезпеку, на думку експертів, становить те, що отримання доступу до поштових акаунтів може призвести до більш серйозних спроб злому, в тому числі сайтів банків і магазинів. Справа в тому, що багато хто повторно використовуює паролі на різних сайтах, а багато сайтів відновлюють паролі, надсилаючи повідомлення по електронній пошті. Хакери можуть спробувати отримати доступ сайтів, які їх цікавлять, за допомогою адреси електронної пошти Yahoo, попросивши, наприклад, відправити на неї нагадування пароля для входу на сайт .

Yahoo заявила, що логіни і паролі були викрадені не з систем компанії, а з бази даних якоїсь третьої сторони.

Yahoo також підкреслила, що відновлює паролі на постраждалих акаунтах і вжила додаткових заходів з блокування подальших хакерських атак. Компанія повідомила, що співпрацює в цьому питанні з правоохоронними органами.

Реклама:

Головне сьогодні