Українські журналісти записали ролик: Ми хочемо зміни всієї системи

— 31 січня 2014, 22:50

Працівники ЗМІ висловили своє обуренням тим, що відбувається в країні та пообіцяли зробити все можливе для відновленні миру та порозуміння.

У відеозверенні знялися відомі українські репортери, редактори та телеведучі - Вталій Сич, Наталя Мосейчук, Сергій Рахманін, Алла Мазур, Ірина Соломко, Ольга Червакова, Мустафа Найєм, Ольга Сніцарчук, Михайло Ганницький, Святослав Цеголко, Ольга Кашпор, Вахтанг Кіпіані, Олександр Пасховер, Іванна Коберник, Віталій Гайдукевич, Жан Новосєльцев та Дмитро Гордон.

Ничже текст звернення.

"Ми, українські журналісти, шоковані тими подіями, які відбуваються зараз в Україні. Ще кілька місяців тому ми не могли собі навіть уявити, що в 21-ому столітті, у європейській державі знущатимуться і вбиватимуть людей за їх громадянську позицію.

Ми ніколи не могли подумати, що влада стрілятиме в журналістів, що буде використовувати вуличні банди для того, аби ті залякували та били людей.

Але ми віримо та знаємо - Україна велика європейська держава, де живуть різні люди з різними поглядами.

І у цій різноманітності не слабкість держави, а її велич та сила.

Ми маємо почути один одного. Є багато речей, які об'єднують Рівні і Луганськ, Київ і Одесу.

Ми хочемо жити у чесній та справедливій країні, де поважають особистість, де можна вільно висловлювати свої погляди і не боятись міліції, де суди судять по правді, а не за гроші, де є справжня конкуренція в бізнесі і можливість заробляти чесно.

Тому ми хочемо зміни всієї системи.

Ми хочемо спільно побудувати країну, за яку нікому не буде соромно, якою ми всі будемо пишатися.

Я хочу жити в країні, де влада чітко знає - людську гідність чіпати неможна.

Ми, українські журналісти, готові зробити все, що в наших силах, для того, щоб влада почула суспільство, щоб зупинити протистояння і допомогти сторонам домовитися.

Країна має стати мирною і справедливою.

Слава Україні!"

Реклама:

Головне сьогодні