Новорічний мультик і "Щедрик" у виконанні Олега Скрипки та асоціації з Євромайданом. Відео

— 6 січня 2014, 15:55

Цей мультик був створений ще у 2011 році, але асоціації з Євромайданом, які виникають при його перегляді, змушують користувачів соцмереж перевіряти дату його створення.

Йдеться про мультик "Щедрик", створений режисером-аніматором Степаном Ковалем у жанрі пластилінової 3D-анімації. Саундтреком мультика став "Щедрик" у виконанні Олега Скрипки.

Повнометражний мультик "Щедрик" – це різдвяна історія маленького хлопчика, який знайомиться з найголовнішим святом на Землі, подорожуючи в часі із сучасного міста до стародавнього казкового села, де сірі будні розквітають барвистими фарбами радості – дорослі обертаються на дітей, а діти виростають та стають добрими людьми.

На створення фільму пішло 150 кг пластиліну та 100 кг солі, йдеться на сайті "Країни мрій"

Але сама історія багатія, який ненавидить свято і намагається його знищити, та потім розуміє, що безсилий перед незрозумілою йому силою особливого місця, наштовхує на думку про Євромайдан.

Обговрення мультика "Щедрик" користувачами YouTube

Як відомо, "Щедрик" Миколи Леонтовича (обробка давньої української новорічної щедрівки) – найвідоміша на сьогоднішній день новорічна пісня в усьому світі в перекладі на англійську мову, що має назву "Колядка дзвонів". (Детальніше про нього та варіанти виконання цієї пісні - читайте у публікації "Щедрик": найвідоміша у світі українська мелодія).

"Українська правда. Життя" радить подивитись цей мультик навіть не заради асоціацій з Євромайданом – сам мультик справді вартий перегляду:)

Зі святами вас!

Реклама:

Головне сьогодні