На Євромайдані запрацювали курси психологічної допомоги

— 11 лютого 2014, 13:40

Про це "Українській правді. Життя" повідомив Володимир Погорілий, лікар-психіатр, керівник психологічної служби у Штабі національного спротиву.

Основна мета таких кіл - дати людям, безпосереднім учасникам подій Євромайдану, висловитися.

"Всі, хто так чи інакше долучений до цих подій - вигорає. В них збільшується роздратування, втома, негатив та навіть агресія. Всі ці погані емоції накопичуються та можуть призвести до появи хронічних захворювань", - каже він.

Зокрема, за його словами, така практика занять у групах використовується вже у багатьох країнах.

"Коло - це місце, де люди можуть прийти і висловити свої переживання про події, в яких вони беруть участь", - розповідає лікар.

З "колами" працюють фахівці, серед яких психологи, психіатри, лікарі-психотерапевти. За словами Погорілова, їхня кількість постійно змінюється, в залежності від подій в країні.

"Їх стає то більше, то менше. Коли ситуація загострюється, одні розбігаються, інші навпаки", - зазначає він.

В понеділок (10-го лютого - авт.) відбулося перше заняття. До групи прийшли різні люди: "Був кореспондент із Москви, який розповідав про динаміку росту громадянської активності, був сотник, який розповідав про штурм 11-го грудня, дівчата-підлітки, різні люди з Грушевського. Це було дуже захоплююче, цікаво і водночас чуттєво. Це потрібно пережити людям".

"Цієї п'ятниці буде наступне заняття. Запрошуємо всіх, навіть пресу, але лише в якості фізичних осіб", - каже Погорілий.

Заняття проводяться щопонеділка і щоп’ятниці в Українському домі з 20.00 до 21.00.

Наприкінці грудня психологи з Євромайдану відкрили сайт безкоштовної допомоги для мітингувальників. На сайті psyservice.pp.ua можна отримати безкоштовно психологічну допомогу або ж зв’язатись з психологом.

Консультування може проходити у формі поштового листування, повідомляється на сайті. Нині співробітників служби допомоги стало більше і база спеціалістів сайту, відповідно збільшилася.

"Веб-сайт ми доповнили людьми, які працюють по регіонам. Вони погодилися безкоштовно у своїх кабінетах приймати людей, так чи інакше пов’язаних є Євро та Антимайданами", - поділився Володимир Погорілий.

Реклама:

Головне сьогодні