Особливості індивідуальності визначені ще до народження - вчений

— 13 лютого 2014, 09:11

Як пише ABC, який цитує Inopressa, у ХХ столітті вчені прискіпливо вивчали соціологічні та гормональні основи гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації та суспільної поведінки, але голандський нейробіолог Дік Свааб прагне довести, що є й інші фактори.

Зокрема, вчений згадав найгостріші моменти своєї наукової кар'єри. "Коли в1990 році він і його колега виявили в гіпоталамусі функціональні відмінності, які зумовлюють сексуальну орієнтацію і гендерну ідентичність, його кілька місяців труїли, в тому числі погрожували йому вбивством", - йдеться в статті.

"Ми могли прийняти сексуальні відмінності будь-якого порядку, але тільки не в головному мозку", - говорить Свааб .

Його атакували, в тому числі, феміністки. Детерміністський підхід виявився незрозумілий і організаціям гомосексуалістів. Зі свого боку, Свааб рекомендує змиритися з необхідністю "жити відповідно до нашої "конфігурації".

Держава і суспільство помиляються, диктуючи нам свій стиль життя, оскільки "усе визначено з моменту зачаття". Свааб зазначає, що не полишав цієї поради і під час своєї нещодавньої поїздки до Росії.

У Свааб є свій погляд і на питання про релігійність. На його думку, схильність до духовних пошуків закладена в генах, а її прояви залежать від конкретної культури. " Інше питання на що ми направимо ці пориви і в яких вони стосунках з розумом", - вважає вчений Свааб.

У більшості випадків людина підпадає під вплив релігії, яка домінує в суспільстві, але інші обирають музику, мистецтво чи науку.

Реклама:

Головне сьогодні