Тест

Нові пригоди синьо-жовтого піаніно: музика з'явиться на барикадах

Зокрема, 10 лютого, у понеділок, о 12 годині, вони планують встановити піаніно просто на барикадах вулиці Грушевського - у спаленому автобусі.

Про це Українській правді. Життя повідомив один з організаторів акції, активіст громадського сектору Євромайдану Андрій Меаковський.

Відкриє акцію мирного протесту концертом на "інструменті свободи", як назвали активісти своє піаніно, розмальоване в кольори національного прапору, голос Євромайдану - Руслана.

Після неї заграють вже народні музиканти Євромайдану - Антуанетта Міщенко та Піаніст-Екстриміст, а далі - усі бажаючі.

Фото зі сторінки Андрія Меаковського у Фейсбук

"Ми переконані: мистецтво і музика — це сили, яким нічого не можуть протиставити ті, хто хоче крові та насильства. Мистецтво надає сенсу діям і веде до інтелектуального, а не силового вирішення непорозумінь", - підкреслюють в команді організаторів акції.

За словами Меаковського, синьо-жовте піаніно, яке він з друзями вперше встановив навпроти Адміністрації президента України ще в грудні минулого року як відповідь на насильство зі сторони силовиків по відношенню до мітингувальників, вже встигло стати потужним символом, який гуртує довкола себе людей.

"Ми віримо, що йому знову вдасться повернути події у русло розуміння та діалогу", - наголошує він.

Більше того - такі ж акції відбудуться і в інших містах України.

Маркіян Мацех - той самий піаніст-самоучка, який і зіграв Шопена для солдат ВВ на Лютеранській, розповів Українській правді. Життя, що вуличне синьо-жовте піаніно з'явиться не лише на барикадах у столиці та Львові, а у Чернівцях, Харькові, Донецьку, Сімферополі, Одесі, Запоріжжі, Черкасах, Донецьку та Ужгороді.

"Це буде масштабна акція, справжній рух синьо-жовтих піаніно з метою об'єднання українців!", - наголосив Маркіян.

Фото зі сторінки Андрія Меаковського у Фейсбук

Як відомо, саме Маркіян Мацех та його батько Олег Мацех разом з приятелем Андрієм Меаковським були організаторами та виконавцями вже знаменитої акції гри на піаніно перед кордоном солдат ВВ, яка вилилась у фото, що стало справжній символом ненасильницького супротиву та всієї революції.

Українська правда. Життя