Тест

Нацрада закликала усіх провайдерів припинити трансляцію низки російських каналів вже у вівторок

Про це йдеться у повідомленні ради.

Повідомлення ради стосується російських телеканалів "Вести", "Россия 24", ОРТ (Первый канал всемирная сеть), "РТР Планета", "НТВ-Мир".

За інформацією відомства, станом на 12:00 11 березня вже до 50% провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих каналів, інші готуються до відключення.

"Така ситуація в інформаційному полі України викликана необхідністю гарантування інформаційної безпеки відповідно до Рішення РНБО України від 1 березня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України" і звернення Ради національної безпеки і оборони України від 6 березня 2014 року № 242/2-5-1 до Національної ради", - пояснюється у повідомленні.

В той же час Національна рада просить забезпечити ретрансляцію у мережах України передач телеканалу ATR та Чорноморської ТРК.

Також повідомляється, що 12 березня пройде термінова нарада з керівниками об’єднань провайдерів і найбільших провайдерів України.

Як відомо, з 9 березня у Криму з аналового мовлення вимкнули усі українські телеканали. У Сімферополі відключено також цифрове ефірне мовлення. На частотах українських телеканалів транслюються загальноросійські телеканали.