"Мене схиляли до того, аби я здав частину": командир Бахчисарайської частини розповідає про її захоплення. Відео

— 11 березня 2014, 17:15

"Мене "завантажили" в автомобіль ВАЗ-2110 та відвезли до Сімферополя, де я провів добу. В центральному військоматі. Мене схиляли до того, аби я здав частину, але свої позиції я не здав. І на цей момент іншої присяги на вірність, окрім як народу України, у мене нема", - розповідає командир у розмові з Катериною Сергацковою.

На запитання журналіста про те, що він наказав скласти зброю своїм підлеглим, Садовник розповів, що зброя не знаходиться на території частини.

"Коли пройшов силовий захват військової частини, були постріли та автоматні черги, люди пробралися через оцю браму, через верх. Мої їм браму не відчинили. Пізніше їхній старший сказав - вишукуй особовий склад і бажаючі змогли перейти до них. На даний момент перейшло 50% особового складу, але ніхто із офіцерів іншої присяги не давав. Вони всі знаходяться на території частини та виконують свої службові обов'язки", - каже він.

Що стосується нового сусідства, то командир розповів, що відбулися певні перемовини офіцерів особистого складу, з тими, хто лишився вірними українській присязі. Наразі вони знаходяться в штабі частині. "Ми ж стараємося менше контактувати з тими людьми (ті, хто перейшов - авт.), аби уникнути можливих провокацій. З їхнього боку провокацій поки що нема. Вони зайняли житлові приміщення, казарми, та живуть там", - розповідає він.

"Спілкуватися з ними в нас необхідності немає. Вони контролюють парк, де стоїть автомобільна техніка та інші об'єкти військової частини. Наразі в нас є домовленість, що ми спокійно пересуваємося частиною і нас ніхто не чіпає. На даний момент так і є", - ділиться командир.

За його словами, конкретної загрози українським військовим немає, утім "сусіди" перебувають на території частини зі зброєю.

"Ми будемо продовжувати і далі мешкати по сусідству. Поки що жодних вказівок з боку старших командирів немає. Є лише один наказ - знаходитися на своїх робочих місцях", - розповів він.

Він також зазначив, що на території частини знаходяться близько 40 осіб кримської самооборони із автоматичною зброєю, в основному з автоматами. Є також снайперські гвинтівки, карабіни із оптичним прицілом, пістолети Макарова, ручні гранати. "Вони ходять з ними, не соромлячись", - додає він.

Як відомо, у понеділок з'явилася інформація, що Володимир Садовник здав військову частину російським інтервентам. Це випливає з повідомлення глави кримського медіа-центру Міноборони України Владислава Селезньова.

"Разом з групою озброєних представників самооборони Криму, яких за інформацією джерел очолює полковник РФ Макагонов, на територію автомобільного батальйону ВМС України в Бахчисараї прибув і зниклий напередодні командир Автобата Володимир Садовник", - повідомив Селезньов.

Прибулі представники самооборони Криму виконавши кілька пострілів у повітря, увірвалися на територію Автобата.

"Вистроївши особовий склад ввіреної йому частини Садовник заявив: "Хто зі мною - крок вперед". Зі строю вийшла певна кількість військовослужбовців в/ч. У строю залишилися всі офіцери і контрактники, призвані з регіонів України. Після цього Садовников заявив, що ті, хто не з ним, ті можуть залишити територію військової частини", - йдеться у повідомленні.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні