В Києві скасували концерт російського піаніста Мацуєва

— 13 березня 2014, 18:07

"Мій концерт в Києві 27 березня скасовано організаторами", - заявив Мацуєв "Інтерфаксу".

За словами піаніста, причин скасування концерту йому не пояснили. "У цей день у Національній опері України, де планувався мій виступ, буде балет "Жизель", - зазначив музикант.

Він також заявив, що любить глядачів незалежно від їх національності. "Я не ділю публіку на українців, вірмен, азербайджанців - це все моя публіка, я її обожнюю", - сказав Мацуєв.

Він висловив жаль з приводу того, що сталося, але зазначив, що нікому не вдасться посварити два народи. "Мені гірко усвідомлювати, що на батьківщині моєї мами, в місті, де проходив конкур , який я організував, відбуваються подібні речі. Я не можу цього зрозуміти. Але я знаю: нікому не вдасться нас посварити", - заявив піаніст.

У Національній опері України заявили, що не мають відношення до скасування концерту. "Ми лише надавали майданчик", - сказали в адміністрації театру. Організатори концерту від коментарів поки утримуються.

Раніше на цьому тижні Мацуєв підписав лист діячів культури на підтримку позиції президента Росії Володимира Путіна по Україні та Криму.

Як відомо, 12 березня Міністерство культури Російської федерації опублікувало список діячів культури, які виступили у підтримку політики президента Путіна щодо України та Криму.

В ньому є прізвища Безрукова, Боярського та інших діячів культури і мистецтва РФ.

Реклама:

Головне сьогодні