Поляки створили безкоштовний он-лайн курс польської мови для українців

— 14 березня 2014, 10:36

За словами автора курсу, польського кореспондента "Дзеркала тижня" Якуба Логінова, таким чином вони хочуть сприяти дальшому зближенні поляків і українців. "Як показав Євромайдан, наші народи повинні триматися разом", - цитує його Porteuropa.eu.

Для того, аби розпочати вивчати польську мову, потрібно записатися. На електронну пошту надходитимуть листи та безкоштовні навчальні матеріали.

"Якщо не сподобається або передумаєш вивчати польську – просто відмовишся. Є лиш одна умова: записуючись на наш е-курс, ти даєш нам згоду на отримування нашого нюслетера. Тобто окрім самого курсу, будеш отримувати (безкоштовно) новини з нашого порталу www.porteuropa.eu, в тому числі і комерційні. Саме тому можемо не брати оплат за наш курс (цим способом ми збільшуємо кількість відвідувачів порталу)", - повідомляють засновники курсу.

Якуб Логінов, використав у курсі авторський метод, завдяки якому він сам колись вивчив українську мову протягом всього 4 місяців. На його думку, рецепт простий: оскільки аж 60% польських слів – подібні до українських, достатньо вивчати тільки ті, котрі відрізняються. Окрім того, на курсі наводитимуть приклади типових для польської мови мовних конструкцій.

Наприклад там, де в українській мові є суфікс пере-, або про- там у польській є prze-, польські букви ą i ę часто зустрічаються там, де в українській та російській є у (наприклад: зуб – ząb, дуб – dąb, вудка – wędka, і так далі). Таких неформальних правил є кільканадцять, однак про це не вчать на класичних курсах польської, а саме вони найбільше допомагають у вивченні мови.

"Коли з ними ознайомишся, ти зможеш вже несвідомо говорити польські слова, навіть якщо не знаєш всієї лексики, достатньо просто в певний спосіб змінити українське слово і з великою імовірністю вийде польське слово (наприклад: несподівано – niespodziewanie, море – morze тощо). Звісно, інколи вийде з того українсько-польський суржик, однак усе рівно у такий спосіб можна дуже швидко оволодіти хоча б основи польської. Це стосується також російськомовних українців зі Сходу та Півдня, котрі на відміну від львів'ян польської мови просто так не розуміють — після нашого курсу будете може не одразу говорити, але вільно читати польською", - йдеться у повідомленні розробників курсу.

Курс складається з кільканадцяти уроків, які будуть автоматично відправлені на адресу підписанта кожні 3-4 дні. Потрібно записатися на курс через формуляр на сайті тут.

Обов'язково треба клікнути в "link aktywacji", інакше запис не пройде успішно.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні