ЗМІ: У кримському вузі тимчасово припинили навчання на факультеті української філології

— 15 березня 2014, 16:41

Про це з посиланням на розповіді студентів факультету повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За словами студентів, навчання призупинили поки до 19 березня, але можливо, і на більший термін через "загострення обстановки в Сімферополі щодо громадян, які спілкуються українською мовою".

"Від імені керівництва факультету нам було порекомендовано не говорити українською мовою, не вступати в переговори з журналістами, щоб висловити свою думку, щоб уникнути конфліктних ситуацій і переслідувань з боку проросійських активістів. Нам також стало відомо про побиття одного з викладачів факультету української філології", - повідомили студенти.

"І ще один неприємний момент: нам дали зрозуміти, що нинішній навчальний рік на факультеті української філології та українознавства в ТНУ для нас може стати останнім, оскільки факультет або перестане існувати як такий, або українська мова буде вивчатися на ньому як іноземна", - повідомили співрозмовники Центру.

Водночас, студентам пообіцяли, що дипломи для 5-х і 4-х курсів будуть українського зразка та їх видадуть вчасно.

Як зазначає кримське видання "15 минут" напередодні ректор Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського Микола Багров розписав найближчу перспективу вузу в Російській Федерації.

За словами ректора, ТНУ може стати десятим федеративним вузом країни і може називатися Таврійським федеративним університетом.

Крім цього, Багров розповів, що планує відкрити в університеті нові факультети, на яких будуть вивчати медицину, аграрний комплекс, ноосферу.

Для них планується побудувати новий корпус і гуртожиток.

Багров впевнений, що в Криму необхідно закрити приватні вузи та філії інших університетів. Він також пообіцяв співробітникам і студентам університету високі зарплати, стипендії та пенсії.

Реклама:

Головне сьогодні