Активісти створили сайт для обговорення громадських IT-проектів

— 19 березня 2014, 11:44

Ініціатива створена на базі "Майдан-хакатон". Це регулярний захід, в рамках якого IT-активісти пропонують проекти суспільного значення, які можуть бути корисні як простим українцям, так і органам влади, повідомляє Ain.ua.

Днями запустився сайт організації, він працює українською мовою. Також планується англійська версія, яка поки доопрацьовується.

На сайті "IT-країни" кожен небайдужий зможе висловити своє схвалення або думку з приводу кожної ідеї і, можливо, зробити свій внесок у майбутнє країни. Користувачі можуть пропонувати власні ідеї і винести їх на голосування, ознайомитися з проектами інших людей і віддати за вподобану ініціативу свій голос.

А ще можна приєднатися до команди розробників і зайнятися безпосередньо реалізацією найпопулярніших проектів.

На сайті вже доступні проекти для голосування, серед яких такі вже відомі ідеї, як відкритий бюджет, цифровий підпис, тендери та інші. Всього опубліковано 27 проектів у двох категоріях: громадські проекти та інтегровані проекти.

У кожного користувача є тільки 10 голосів. Їх пропонується розподілити між проектами, які користувач вважає найбільш значущими. Ідеї​​, які за кілька тижнів наберуть більше голосів, будуть реалізовуватися в першу чергу - їх будуть пропонувати існуючим командам розробників.

На сайті також є календар, на якому можна подивитися, як просувається робота співтовариства. Тут організатори відзначають усі, що вже зроблено, робиться і буде зроблено найближчим часом.

Реклама:

Головне сьогодні