Тест

Кримський полонений: був і електричний стілець, і побиття, і кулі. Відео

В організатора Кримського євромайдану Андрія Щекуна металеві кулі застрягли у долонях. Його з колегою Анатолієм Ковальським забрали до підвалу з перону залізничного вокзалу ще 9-го березня. Охоронці назвали себе ополченням кримської армії, проте заручники їх не бачили: бо весь час очі були зав'язані, йдеться у сюжетів Fakty.ictv.ua.

"Нас скрутили, кинули у багажник машини і відвезли. З цього часу нас тримали у підвалі військомату. У перший день нас роздягли з Анатолієм Йосиповичем догола. І електричний стілець, і били мене. Були допити чи я за Євромайдан, як я можу бути пов'язаний з правим сектором, яке у нас фінансування" , - каже звільнений заручник, Андрій Щекун.

Андрій розповідає, що до підвалу постійно привозили різних людей. Юрій – один з випадкових затриманих. Приїхав у гості до товариша по службі. Ополченцям на вокзалі не сподобався його рюкзак. Юрію стріляли з автоматичної зброї по ногах, відрізали частку вуха, зламали ребра, побили голову.

"Ось звідси вилетіла. Бачите дірку? Це вогнепальна. Я перші три дні, кожні 5 хвилин, прощався з життям. Клацання. До стіни обличчям", - розповідає звільнений заручник, Юрій. Частина полонених сепаратистів після короткого перепочинку вирушає до Києва, аби завтра розказати всьому світові про братські "обійми", з яких їм ледь вдалося вирватися.

Андрій Щекун

Андрій Щекун також каже, що там контингент був підібраний особливий, у них в головах "справжня інформаційна війна, повна дурня".

"Були там різні люди: одні хрестики натільні зірвали, інші їх купили і принесли нам, коли про це дізналися. А були так звані "специ", до яких нас водили нас на допит. Це 100-відсотково не кримчани, вони якось по-іншому і розмовляли, і діяли, видно було, професійно. Печінку обіцяли вирізати, інші подібні жахливі речі говорили. Схоже, що це були чеченці. А всі решта, охоронці – колишні військові, які відслужили армії, на Чорномоському флоті. Схоже, це були кримчани, вони себе називали "армія Криму", - розповів Радіо Свобода звільнений полонений.

Лікарі Херсонської міської клінічної лікарні зізнаються, що ніколи не бачили таких пацієнтів з явними слідами катування та жорстоких побоїв.

"Вони вимагають хірургічного спостереження через наявність вогнепальних ран, які можуть стати причиною розвитку вторинної інфекції. Поки вони залишаються в стаціонарі", - каже Максим Іваннік, лікар-хірург Херсонської міської клінічної лікарні.