Біженці з західної України до Росії виявились сім’єю з сумнівною репутацією

— 25 березня 2014, 12:03

Минулого тижня Латарцеви разом із донькою Марією прибули до російського міста Ульянівська.

Цій події передував слізний лист до губернатора області Сергія Морозова з описом страхів і знущань.

Губернатор "люб’язно погодився прийняти в область "біженців" із Рівного. Натомість земляки Латарцевих шоковані брехнею втікачів, пише "Радіо Свобода".

Про свої поневіряння Марія та Сергій Латарцеви навперебій розповідали "з коліс", на пероні Ульянівського вокзалу: "У Західній Україні бояться відверто зізнатися, що мають іншу думку. Немає в нас офісу одного-другого, немає машини вже, немає скла. Немає вікон…".

Такі "одкровення" Сергія Латарцева приголомшили його колишню дружину Олену. Найбільше – через наклеп на співвітчизників.

"Вони зачепили мого сина, мою Батьківщину, обзиваючи нас. Ви про Україну скажіть, нехай люди не думають, що ми живемо з пістолетами й сокирами під дверима й під вікнами – ні, ми як жили, так і живемо", – обурюється Олена Латарцева.

Пані Олена знає свого колишнього чоловіка зі шкільної лави, разом із ним була, коли він навчався в Ачинському військовому училищі, згодом вони разом працювали в кримському селищі Гвардійське.

На початку 90-х повернулися додому. Сергій міняв роботи, як рукавички, а згодом очолив Костопільську районну організацію Партії регіонів.

Нині колишні партійні соратники Латарцева намагаються не згадувати період його правління. За їхніми словами, керівник організації прихопив партійні гроші і зник у невідомому напрямку разом зі своєю помічницею Марією Кухарчук, яка згодом стала Марією Латарцевою.

В однокімнатній костопільській квартирі разом із хворою матір’ю Сергія лишилися колишня дружина Олена і син.

Олена Латарцева розповідає, що після того, як колишній чоловік із Марією Кухарчук зганьбилися в очах однопартійців, їм довелося кочувати по російських та українських містах і підзаробляти господарськими послугами в будинках багатіїв.

Останні півтора року Латарцеви працювали в таборі "Артек". Фірм, про які згадує Сергій Латарцев у своєму інтерв’ю російським медіа, у нього ніколи не було, стверджує пані Олена.

Щодо активної боротьби Сергія Латарцева з "бандерівцями" – то ця легенда не витримує жодної критики, як і розповідь про настанови мами і бажання дітей приїхати до Росії, каже Олена Латарцева. Адже саме вона, невістка, доглядала важкохвору матір Сергія до смерті, у той час як син оминав материнське житло.

Cпільних дітей Сергій та його друга дружина не мають. Щодо синів, які лишилися в Костополі, то один з них є держслужбовцем, а інший – військовим, і жоден з них не збирається залишати Україну чи порушувати присягу.

Вони шоковані вчинком рідних людей.

Реклама:

Головне сьогодні