Google в Росії хочуть змусити позначати Крим російською територією

— 26 березня 2014, 10:02

Крім цього, парламентарій просить оцінити електронні карти Bing компанії Microsoft, а також російську "Вікіпедію", яка вказує Крим як спірну територію Росії і України, пише газета Известия.

Депутат вказує, що відповідно до укладеного міжнародним договором і федеральним конституційним законом, підписаним президентом Путіним, в російському правовому просторі Крим є суб'єктом РФ.

При цьому депутат Сидякин послався на прецедент, створений компанією "Яндекс", яка вирішила по-різному позначати Крим для інтернет-користувачів України та Росії.

Сама компанія "Яндекс", коментуючи своє рішення, пояснювала його тим, що представництво компанії в Україні працює за українським законодавством і не має правових можливостей вказувати Крим неукраїнською територією. Виходячи з цієї логіки, російське представництво Google буде зобов'язане змінити свої інтернет-карти відповідно до закону РФ, який визнає півострів своєю територією.

У самому представництві Google в Росії не змогли оперативно прокоментувати, чому для російських користувачів на території Росії Крим позначається на інтернет-картах компанії як українська територія.

Реклама:

Головне сьогодні