МОН спростив процедуру переведення для кримських студентів

— 26 березня 2014, 12:55

Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки.

"Прийнято низку рішень, які спрощують систему переведення студентів з кримських вищих навчальних закладів до інших навчальних закладів України. Такі бажання є", - зазначив глава МОН Сергій Квіт.

За словами Сергія Квіта, університети в Криму працюють, але фактично заняття дуже часто не відбуваються з різних причин.

"Тому, можна переводити студентів без погодження з Міністерством і на першому році навчання на вакантні місця державного замовлення чи на контрактні", зазначив міністр.

За його словами, якщо на одному курсі є державне замовлення на інших напрямах, то можна брати кошти і використовувати на потрібний напрям.

Сергій Квіт також зазначив: "Під час засідання Уряду розглянуто питання стосовно того, що державне замовлення "йтиме" за студентом, який навчається в Криму на державному замовленні та переводиться у вищий навчальний заклад іншого регіону України, в якому немає державного замовлення за його напрямом навчання".

Тому у вищому навчальному закладі буде фактично збільшуватися така кількість місць.

Міністр підкреслив, що у цій ситуації необхідно забезпечити інтереси наших громадян, які хочуть продовжити навчання в українських ВНЗ.

Крім того, з питань переведення студентів ВНЗ Автономної Республіки Крим Міністерство освіти і науки України запроваджує роботу додаткового консультативного телефону за номером (044) 481-32-36.

Також працює консультативний телефон за номером (044) 481-32-11.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні